naše nabídky
Nejkvalitnější výrobek za nejpříznivější cenu, to je naše cesta k zajištění Vaší spokojenosti. Zde naleznete vždy aktuální nabídku akčních cen vybraných produktů. Přejeme Vám poho dové vybírání a příjemné nakupování v naší prodejně. Těšíme se na Vaši návštěvu.
Přijímáme objednávky na krůtu,krocana nebo krůtí díly.
- Krůtička – 8 – 10 kg
- Krocan – 15 – 18 kg
KAŽDÝ KOUSEK KRŮTY JE JINÝ:
Krůtí prsa
Největší sval na krůtě. U dospělého krocana mohou prsa vážit až 6 kg. Je to dietní maso. Krůtí prsa jsou lékaři doporučována při různých dietách. Z krůtích prs se dá uvařit cokoli, záleží jen na vaší chuti a fantazii. Přinášíme vám několik typů na rychlý oběd nebo večeři.
Krůtí mandlička
Krůtí „panenka“, vnitřní část prsního svalu, velmi jemné maso, mandlička je nejlepší na grilu nebo orestovaná na pánvi, je vhodná na minutky a do směsí.
Stehenní plátek
Vykostěné horní stehno, jemné a šťavnaté tmavší maso, svým charakterem připomíná telecí maso, podle vašeho přání vám připravíme plátek s kůží nebo bez kůže.
- S kůží: vhodný na pečení na různé způsoby.
- Bez kůže:
- vhodný na pečení na různé způsoby na svíčkovou.
- Nakrájený na kostky: guláš, na paprice, segedín, na houbách, atd.
- Na rolády.
Doporučujeme vyzkoušet guláš.
Celé stehno
Dva druhy tmavšího masa, je výborné na pečení nebo na rožeň.
Špalíček – horní stehno
Tmavé maso, z celé krůty se nejvíce hodí na pečení.
Palička – spodní stehno
Výborné, šťavnaté, tmavé maso. Jedinou nevýhodou je, že obsahuje šlachy. Proto se špatně vykosťuje. Nejlepší je ho upéct nebo uvařit, protože pak jde maso krásně ze šlach a kostí obrat.
Používá se na:
- pečení
- příprava vývaru - maso z vývaru obereme a použijeme do polévky
- příprava omáček – maso z vývaru obereme a použijeme k omáčkám – rajská, koprová, křenová, houbová, atd.
- ovar – paličku uvaříme v osolené vodě, můžeme přidat i zeleninu a koření jako u vývaru. Když je maso měkké, obereme ho z kostí a podáváme ho s hořčicí, křenem a chlebem. Doporučujeme!
Krůtí křídlo
Jemné světlé maso, hodí se na přípravu vývaru, výborné je pečené na různé způsoby, uzené, marinované a připravené na grilu.
Krůtí krk
Jemné tmavší maso, nejlepší je na přípravu vývaru, vhodný je také na pečení a na uzení. Z upečených krků můžete maso obrat a použít na přípravu českého rizota, pomazánek, atd. U nás si můžete zakoupit i vyuzené krůtí krky, které se výborně hodí k přípravě uzené polévky.
Krůtí biskup
Specialita pro gurmány, je vhodný na pečení a uzení, výborný je na polévku.
Krůtí medailonek
Malý sval umístěný vedle páteře nad křídlem, nejjemnější světlé maso, mezi odborníky považované za nejlepší na krůtě. Připomíná krůtí prsa, je vhodný na řízečky, na minutky, do směsí.
Krůtí směs
Je to čistý ořez z kostry, výborný je na výpečky, hodí se na guláš a do různých směsí.
Krůtí mleté maso
Naše mleté maso meleme ve stánku přímo před vámi. Mletá směs obsahuje namleté maso, které zůstane na kostře při bourání, krůtí směs, maso z křídel a stehenní plátek. Z krůtího mletého masa můžete dělat vše, na co jste zvyklí u vepřového a hovězího mletého masa. Výborná je sekaná nebo karbenátky. Výhodou je, že si vámi vytvořený karbenátek nebo sekaná uchová během pečení a smažení svoji velikost, nezmenší se na polovinu jako karbenátek z vepřového masa. Doporučujeme do směsi přidat nasekaný nebo umletý špek a strouhaný sýr, bylinky atd. U nás jsou oblíbené krůtí hamburgery. Na ně si připravíte směs jako na sekanou, která vám vydrží v lednici 2 – 3 dny. Odeberete si jenom tolik porcí, kolik jich budete připravovat. Zbytek necháte na další dny. Z masa si vytvarujete tenké placičky, které osmažíte na pánvi nebo na kontaktním grilu. Housku na hamburgery, kterou koupíte běžně v obchodech, rozpůlíte a také ji chvilku opečete. Potom vložíte placičku do housky a plníte zeleninou, sýrem, hořčicí, kečupem, podle toho, co máte vy a vaše děti rádi. Krůtí hamburgery jsou velmi jednoduché a šikovné děti si je z předem připravené směsi zvládnou udělat sami.
Krůtí kostra
Je výborná na přípravu polévky.
Krůtí droby
Srdce, žaludek a játra, mohou se přidat do polévky, z žaludků je výborný guláš. Játra se dají upravit na grilu, se slaninou a s cibulí, výborné jsou na přípravu játrových knedlíčků.